STIMULEER TEAMDENKEN MET DEZE 5 TIPS

STIMULEER TEAMDENKEN MET DEZE 5 TIPS

SALESTEAMS EN TARGETS… STIMULEER TEAMDENKEN MET DEZE 5 TIPS

Als manager van een salesteam weet je hoe belangrijk het is om als team aan de slag te zijn met targets. Echter wordt dit in de praktijk ook als lastig ervaren. Maar hoe faciliteer je op een slimme manier jouw team hierin?

Want even hè… Wat willen we nu vooral niet bij onze teamleden?

  • In “relaxstand” zodra het target binnen is
  • “Creatieve” offerte en opdracht planning passend bij een individuele provisieregeling
  • Afbakenen van leads; “als mijn teamlid er maar niet met mijn potentiele klant er vandoor gaat…”
  • Miscommunicatie en ontbrekende samenwerking onderling; eigenbelang staat voorop
  • Denken vanuit “over de schutting ermee” versus “wat is het beste voor het team”

Stel je eens voor… Je team gaat beter communiceren, er komt een saamhorigheidsgevoel en je creëert een omgeving waarbinnen teamleden beter met elkaar samenwerken. Wat levert zoiets dan op?

  • Verbeterde en snellere processen
  • Effectievere teams
  • Beter klantcontact
  • POSITIEVE RESULTATEN, zoals een groei in klanten, hogere omzet, verbeterde medewerkers- en klanttevredenheid en ga zo maar door 🙂

 

Dus waar wacht je nog op? Stimuleer jouw team naar TEAMDENKEN met deze 5 tips:

#1 JUISTE MINDSET

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Bijna iedereen kent hem en toch wordt hij maar al te vaak vergeten in de dagelijkse praktijk. Toch is deze gedachtegang noodzakelijk. Profileer het binnen het team als een “way of working”: wat heeft iemand voor een teamlid gedaan deze maand en wat heeft een teamlid voor de ander gedaan? Wat heeft dit samen opgeleverd vs wat als je dit niet samen had gedaan? Stimuleer de dialoog, zodat de juist mindset groeit.

#2 GEFUNDEERDE TEAMDOELSTELLINGEN

Individuele targets zijn veelal nog steeds de standaard. Maar ook triggerende teamdoelstellingen maken een opmars. Beloon het team met bijvoorbeeld een activiteit of uitje die zij zelf mogen kiezen bij het behalen van een teamdoelstelling. Zorg voor draagvlak, zodat het team extra gemotiveerd om er samen de schouders onder te zetten.

#3 MEER CONTACT TUSSEN TEAMLEDEN

Faciliteer het team in contactmomenten. Koppel teamleden aan elkaar en stuur ze samen op pad, met als doel om van en met elkaar te leren. Dit lijkt mogelijk een kostbare investering. Want iemand alleen loopt meer afspraken dan 2 personen die naar eenzelfde afspraak gaan. Maar zie zeker ook de voordelen. Er is sparring onderweg naar een afspraak, een evaluatiemoment na de afspraak, 2 personen die elkaar zien in eenzelfde rol en elkaar kunnen aanvullen en versterken door samenwerking. Plus de klant heeft altijd een tweede contactpersoon, mocht zijn contactpersoon niet beschikbaar meer zijn.

#4 MAAK SAMEN EEN JAARPLANNING

Voorbereid het jaar ingaan? Maak samen een jaarplanning waarbij je de team- en individuele targets plot op de voor jullie bekende pieken en dalen in tijd. Ervaar je ieder jaar een salesdip in de zomerperiode en is de jaardoelstelling €1.000.000? Bereken je maandtarget dan niet evenredig over 12 maanden, maar reken met bijvoorbeeld 10 maanden voor een realistisch maanddoel. Is er écht onderling vertrouwen binnen het team? Kijk dan eens of teamleden elkaar kunnen helpen en inspireren door zelf leads door te spelen.

#5 COMPETITORS! LETS WIN TOGETHR 😉

Eens een salespersoon, altijd een salespersoon… en #wijhoudenervan! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we deze geboren strebers gaan afremmen. Daarom is het van belang om vanuit gefundeerde teamdoelstellingen een omgeving te creëren waarbinnen we allemaal energie krijgen. Bespreek in teamverband hoe jullie de teamdoelstellingen gaan realiseren en vooral hoe jullie elkaar op een passende manier scherp gaan houden als de focus verdwijnt. Wat gebeurt er als targets niet worden gehaald en hoe zorgen we er alsnog voor dat we ze toch samen gaan bereiken? Want laten we eerlijk zijn… samen succes vieren is toch veel leuker dan in je eentje?;)

Teamleden ongewoon goed laten samenwerken vraagt om goed leiderschap die het team helpt om door verschillende fases te gaan, zodat er een sterke basis wordt gelegd. Wil je hulp om teamdenken binnen jouw team te stimuleren? Check onze training “Samenwerken met impact” en leer hoe jij als ongewoon goede leider het verschil kan maken.

 

 

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP